Investitorul S Immo, proprietarul centrului comercial Sun Plaza din cartierul Berceni, va mai astepta cel putin un an doi pana va mai face o noua investitie in Romania. Pana atunci cauta un chirias atractiv pentru spatiul de 10.000 mp din cadrul Sun Plaza lasat neocupat de Mobexpert din 2012.

“Ne uitam in continuu dupa oportunitati atat pentru investitii, cat si din punct de vedere al vanzarii de active. Avand in vedere situatia economica din prezent, care se mentine dificila, sunt sigur ca va dura inca un an sau doi pana vom face urmatorul pas pe piata romaneasca”, a declarat pentru Mediafax Friedrich Wachernig, membru in board-ul S Immo.

In ceea ce priveste performanta centrului comercial Sun Plaza  reprezentantul companiei austriece a aratat ca anul 2013 a fost unul bun.

“In Sun Plaza, gradul de ocupare este de 98%, neincluzand spatiul lasat liber de Mobexpert. Centrul comercial a avut un an foarte bun, inregistrand un nou record de vizitatori, respectiv 12,1 milioane de persoane”, a precizat Wachernig referindu-se la spatiul de 10.000 mp pe care Mobexpert l-a ocupat pana in anul 2012 si pentru care insa S Immo nu a gasit inca inlocuitor. “In prezent examinam toate optiunile si vedem un potential mare pentru acest spatiu nu doar pentru veniturile noastre, ci si pentru mixul de clienti si pentru atractivitatea centrului comercial. Nu cautam solutii rapide si de aceea vrem sa adoptam o solutie pe termen lung si pe cea mai eficienta”, a explicat Wachernig.

Compania mai detine un teren la Jilava, unde intentiona sa dezvolte un centru comercial.

S Immo este detinuta de Erste Group si Vienna Insurance Group si este activa pe piata dezvoltarilor de locuinte, birouri, hoteluri si retail din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Romania si Bulgaria.