Doar una din trei gospodarii din Romania cumpara o crema de fata sau de corp intr-un an, potrivit unui studiu Gfk Romania.

Crema de fata indispensabila pentru 60% dintre romanceAstfel, doar 32% dintre gospodariile din tara noastra au achizitionat o crema de fata cel putin o data intr-un an si 35% dintre ele crema sau lotiune pentru corp. Datele mai arata ca in comparatie cu alte tari din regiune, Romania se situeaza pe ultimul loc in ceea ce priveste ingrijirea pielii.

“Romancele jongleaza printre multele responsabilitati pe care le au, ingrijirea pielii nefiind in mod clar una dintre prioritati. Numai 10% considera ca este foarte important sa aiba grija de pielea lor. De asemenea, un alt motiv esential pentru care acestea nu folosesc produse de ingrijire este lipsa constientizarii importantei prevenirii efectelor imbatranirii asupra pielii”, afirma Madalina Carstea, Custom Research & Strategy Director GfK Romania.

In plus, femeile considera ca arata ingrijit in ochii celorlalti daca sunt curate (majoritatea dintre ele declara ca folosesc sampon si sapun) si daca aplica pe pielea lor produse care au un efect vizibil asupra celorlalti, cum este machiajul. De aceea, ele declara ca folosesc mai mult rujul decat o crema sau o lotiune de corp.