Producatorul detergentilor de rufe Savex si sapunurilor Teo, Ficosota, si-a crescut in Romania in 2014 cifra de afaceri  cu 19%, ajungand la valoarea neta de 100 milioane de lei. Brandul Savex a crescut cu 39%.

“Ultimii trei ani de activitate pe piata din Romania au adus rezultate remarcabile pentru Ficosota. Cifra de afaceri a companiei a inregistrat o crestere insemnata datorita investitiei permanente in inovatia produselor, imbunatatirii calitatii acestora, procesului de distributie si mixului de comunicare”, a declarat Iliya Arbov, director general Ficosota Romania si Bulgaria.

Cifra de afaceri a Ficosota a crescut gradual in fiecare an. Luand in calcul ultimii trei ani, 2014 a fost al doilea an consecutiv care a inregistrat o crestere de doua cifre. Astfel, cifra de afaceri a crescut cu 19% in anul 2014 comparativ cu anul 2013, in timp ce anul 2013 a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 41% comparativ cu anul 2012.

FicosotaCele mai importante branduri care au generat cresterea cifrei de afaceri a companiei in anul 2014 au fost: Savex (brand de detergenti de rufe, cu o crestere a cifrei de afaceri de 39%, comparativ cu 2013), Pufies (brand premium de scutece de unica folosinta pentru copii si servetele umede, cu o crestere a cifrei de afaceri de 79%, comparativ cu 2013) si Kubeti (brand de snacks-uri pentru copii, care si-a mentinut acelasi nivel, dupa ce aproape si-a dublat cifra de afaceri in anul 2013 fata de anul 2012).

Ficosota Ltd. a fost infiintata in anul 1994 in Bulgaria.
In Romania, Ficosota este cunoscuta pentru detergentii de rufe Savex, balsamuri de rufe Semana, sapunurile Teo, scutece si servetele umede pentru copii Pufies, hartie igienica Milde, Emeka, prosoape de bucatarie din hartie Emeka, specialitati din paine coapta Maretti, snacks-uri pentru copii Kubeti.