Caramida este principalul material de constructie folosit in ridicarea caselor din Romania. De ce? Motivele sunt multiple, de la traditie, la calitatea in sine a materialului de constructie.

– Caramida este un produs sustenabil si natural, unele dintre putinele de pe piata care se pot lauda inca cu acest lucru.
Realizata 100% din argila “gatita” in cuptor la peste 800 de grade, caramida ramane unul din materialele de constructii care utilizat la Proiectul casei tale nu iti poate afecta sanatatea si calitatea vietii.
– In plus, caramida este eficienta energetic in mod natural, avand proprietatea de a retine caldura si apoi a o elibera treptat. Astfel in timpul iernii, zidurile de caramide stocheaza caldura casei si o elibereaza in interiorul camerei. Natural.
– Caramida permite microventilatia naturala a camerelor creand un mediu propice pentru a locui.
Am fost in vizita la producatorul de caramizi Wienerberger pentru a vedea cum arata productia de caramida. Este ea 100% naturala? Imaginile confirma ca da.

 

In ciuda impresiei conform careia constructia din caramida nu este accesibila, potrivit specialistilor costul utilizarii de caramida in cadrul lucrarilor pentru Proiectul casei tale reprezinta aproximativ 5% din costul total al investitiei. Cele mai mari investitii se fac de cele mai multe ori in amenajarea casei si nu in structura sa.

In cazul in care imaginile te-au convins de calitatea si performanta caramizilor pentru construirea casei tale si ai vrea sa ai o estimare corecta a necesarului de caramizi si a costurilor aferente, poti intra pe site-ul Wienerberger unde gasesti un calculator performant al necesarului: www.wienerberger.ro/calculeaza-necesarul.
Inainte sa te decizi nu uita ca in perioada 30 martie 2015 – 31 martie 2016 Wienerberger desfasoara campania: “Construieste cu blocuri ceramice Porotherm din gama TermoExpert si primesti cadou un palet de caramizi 1⁄2”.
Astfel poti beneficia de paletul de caramizi 1⁄2 cadou, daca achizitionezi minim 15 metri cubi de caramida Porotherm din gama de produse TermoExpert de la Wienerberger (Porotherm 38 STh sau Porohterm 30 Sth). Mai multe detalii aici: Oferta .

Sursa Foto: Retailers.ro si Wienerberger Romania