Vanzarile Mega Image din Romania au sustinut pozitiv rezultatul grupului Delhaize in Europa de Sud-Est, potrivit datelor publicate de lantul de supermarketuri. 

Mega Image - localitati in care este prezent lantul de supermarketuri august 2014Acestea au avansat cu 6,5% in primele sase luni ale anului la 1,59 miliarde de euro. In trimestrul al doilea, avansul veniturilor grupului in regiune a fost de 7,9% la 828 milioane de euro, cresterea fiind alimentata de operatiunile din Grecia si Romania si de extinderea retelei.

“Performantele grupului in Europa de Sud-est au fost solide, sustinute de cresterea ridicata din Romania si de majorarea vanzarilor si retelei de magazine in Grecia. Performantele din Serbia au fost stabile”, a declarat Frans Muller, presedinte si director general al Delhaize Group.

La sfarsitul trimestrului al doilea, grupul avea in Romania 425 de magazine, in perioada respectiva fiind deschise 14 unitati. La sfarsitul anului 2014 grupul detinea pe piata locala 410 magazine Mega Image.