Gloria Jean's Coffees

Gloria Jean’s Coffees a mai inaugurat azi o cafenea, pe Bulevardul Unirii nr. 57 (foto).  Franciza mai are trei unităţi în pregătire: una pe acelaşi bulevard, alta în mall-ul ParkLake şi o cafenea în City Park Mall din Constanţa.

Cunoscutul lanţ de cafenele e prezent în România din anul 2005 iar de atunci a tot deschis unităţi pe plan local dar a şi închis dintre cele mai puţin profitabile.

Gloria are în acest moment nouă cafenele la noi în ţară dintre care şapte în Bucureşti. Înainte de noua unitate de pe Bulevardul Unirii nr. 57 (care a fost inaugurată azi dar se va deschide mânie) a deschis una în Centrul Vechi din Capitală.

Investiţia în noua unitate se ridică la peste 140.000 de euro iar investitorii turci care deţin franciza se aşteaptă ca suma să fie amortizată până la finalul anului.

Gloria Jean's Coffees interior

Gloria Jean’s operează în România din 2005, în baza unui contract de master franciză deţinut de compania Gourmet Products Servicii, ai carei proprietari sunt oameni de afaceri de origine turcă.

Global, povestea Gloria Jean’s Coffees a început în 1979, în Statele Unite pentru ca apoi, după extindere, să fie preluată de investitori australieni Jireh Pty Ltd.