Sun Plaza 1

S IMMO AG, proprietarul Sun Plaza, demarează lucrările de reconfigurare și extindere a centrului comercial. Cu această extindere, mall-ul va adăuga aproximativ 40 de magazine noi în urma reconfigurării.

Dintre cele 40 de noi spaţii, 75% dintre acestea au fost deja contractate. CBRE este agent exclusiv pe închirieri al mall-ului de lângă Big Berceni.

Printre noii chiriași se numără şi retailerul american Forever 21, care își continuă planurile de expansiune și deschide în Sun Plaza unul dintre cele mai mari magazine din țară.

Transformarea Sun Plaza a început în T1 2016 și urmează să fie gata în T1 2018. Aceste lucrări vor conduce la crearea unui spațiu de retail cu o suprafață de 11.000 m.p., care va îngloba circa 40 de noi magazine. Antreprenorul general al lucrărilor este Bog’Art.

“Suntem în stadii avansate de negocieri cu diverși retaileri”, susține Friedrich Wachernig, membru în Consiliul de Administrație al S IMMO AG.

Sun Plaza 2

Proces structurat pe etape

Reconfigurarea Sun Plaza va fi realizată în faze, pe o perioadă de 24 luni. Majoritatea lucrărilor de reconfigurare se desfășoară într-o zonă independentă atât de centrul comercial, cât și de traficul de vizitatori existent. Remodelarea include, pe lângă extinderea pasajului subteran, care face legătura cu stația de metrou Piața Sudului, crearea  de noi magazine și căi de acces în această zonă. Extinderea va cuprinde în principal suprafața fostului magazin Mobexpert.

O parte dintre chiriașii ancoră, cum ar fi H&M și C&A, își vor reloca și moderniza magazinele.

“Suntem încântați că Forever 21 face parte din reconfigurarea Sun Plaza, cu unul dintre cele mai mari magazine ce urmează să fie deschise în România”, adaugă Vicențiu Spătaru, Sun Plaza Centre Manager .

Lucrările de reconfigurare a Sun Plaza sunt concepute de echipa de arhitecți și ingineri din cadrul ATP Vienna și coordonate local de Optim Project Management. Antreprenorul general este Bog’Art, una dintre cele mai mari și mai experimentate companii de construcții din România.

Despre companii

S IMMO AG, prima companie de investiţii imobiliare din Austria care s-a listat pe bursă s-a înfiinţat în anul 1987. Compania investește în proprietăți comerciale și rezidențiale din Austria și Germania, precum și în țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Acţionarii strategici majoritari ai S IMMO AG sunt Erste Group şi Vienna Insurance Group.

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată S&P 500, având sediul central în Los Angeles, este una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară din lume după venituri. Compania numără aproximativ 37.000 angajați (exclusiv afilieri) și are peste 300 birouri din întreaga lume (exclusiv afilieri).