Cora prize masini electrice

Cora a început de azi să-şi pună prize pentru maşini electrice în hipermarketuri. Procesul se va încheia la finele anului iar investiţia se va apropia de 100.000 de euro.

Prima stație funcționează, începând de astăzi, în parcarea magazinului cora Lujerului, din București. „Investiţia în această staţie a fost de circa 7.500 euro. În toate cele 11 staţii ale hipermarketurilor cora, investiţia totală se va apropia probabil de 100.000 de euro”, a declarat pentru Retailers.ro Dragoș Ciobanu, CEO EV Connect.

EV Connect implemetează rețeaua de încărcare mașini electrice (EV) şi este partenerul cora România în acest proiect.

Pe 28 iunie 2016 va fi deschisă a doua stație de încărcare, la magazinul cora Brătianu, din Constanța.

Încărcarea mașinilor electrice sau hibrid este, deocamdată, un serviciu gratuit, oferit de către cora. La cora Lujerului pot fi încărcate simultan două vehicule, într-un spațiu special amenajat, în parcarea subterană a hipermarketului. Încărcarea durează în medie o oră, iar stația deservește toate tipurile de vehicule electrice și hibride plug-in.

cora electrice

Pentru încărcare, clientul trebuie să ia o cartelă de la serviciu clienţi cora iar pentru aceasta trebuie doar să prezinte dovada că are maşină electrică sau hibrid.

„Am decis să începem instalarea în toate hipermarketurilor  noastre de stații de încărcare mașini electrice pentru a încuraja comunitățile pe care le deservim să înceapă să folosească un transport sustenabil”, a declarat Emanuel Pârvulescu, responsabil Mediu  la cora România.

„EV Connect este prima companie din România care a început să construiască stații de încărcare pentru vehicule electrice și continuăm cu încredere în această direcție pentru că suntem convinși că acesta este viitorul”, a declarat Dragoș Ciobanu, CEO EV Connect.

EVconnect îşi propune implemetarea celei mai mari rețele de încărcare mașini electrice (EV) din România alături de sprijinirea proiectelor de sustenabilitate și energie alternativă. Partener și furnizor EVconnect este GAMESA Electric, unul din liderii mondiali în producţia de energie regenerabilă și care gestionează surse alternative de energie.

În urmă cu două luni, şi Kaufland a lansat în România reţeaua proprie de borne de încărcare pentru maşinile electrice. Primele puncte de încărcare sunt deja  instalate în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală şi în Ploieşti, urmând ca alte circa 10 borne să fie instalate treptat, până la sfârşitul anului, pe axa Arad – Constanța, unul dintre acestea fiind programat pe Autostrada Soarelui. Investiţia Kaufland a fost făcută în parteneriat cu compania de regenerabile Renovatio.