Peste 200 de producatori romani din regiunea de sud a tarii vor livra pana la sfarsitul anului aproximativ 10.000 tone de legume si zarzavaturi marilor retele de magazine, primele care au aderat la program fiind Kaufland, Auchan, Cora si Selgros, potrivit Mediafax.

Legume MAde in RomaniaProgramul lansat sub denumirea “Dor de gust” este o initiativa a Asociatiei Cultivatorilor de Legume, cu sprijinul Organizatiei Interprofesionale PRODCOM Legume-Fructe si a Centrului de Comunicare al Fermierilor din Romania. Grupul Agricover va asigura platforma operationala a programului, respectiv suportul logistic, tehnic, financiar si de management al riscului.
“Impreuna cu liderii zonali ai fermierilor am estimat un volum aproximativ de 10.000 tone livrate in acest an, din peste 35 sortimente de legume si zarzavaturi. Sincronizarea intre angajamentele fata de supermarket si capacitatea de productie a fermierilor este elementul cel mai sensibil, uneori critic, al acestui mecanism. Noi punem la dispozitie un sistem logistic foarte rapid, care asigura livrarea in maxim 24 ore de la culegere – in acest fel asiguram produse proaspete pe raft, direct din gradina”, a declarat Robert Arsene, director general al grupului Agricover.

Astfel, hipermarketurile vor fi aprovizionate zilnic cu rosii, castraveti, vinete, varza, ardei, ceapa, salata verde si zarzavaturi.

Kaufland, Auchan, Cora si Selgros sunt primii retaileri care au dorit sa comercializeze legumele proaspete din program, iar initiatorii acestuia vor sa fie prezenti in cat mai multe magazine pana in toamna.

Legumele sunt produse in ferme din zonele legumicole Vidra, Izbiceni, Dracea, Nuci, Lunguletu, Gheorghe Doja si Mariuta.