Kaufland Ferentari

Retailerul german Kaufland va deschide joi, 23 iunie, hipermarketul din cartierul bucureştean Ferentari şi mai pregăteşte deschiderea a încă patru până în februarie: la Mangalia (probabil în august),  Lugoj (Timiş), Codlea (Braşov) şi încă unul probabil tot în Bucureşti, a declarat Valer Hancaş (foto stânga), directorul de marketing clienţi al companiei, la inaugurarea magazinului din Ferentari.

Unitatea din Ferentari este cea de a 12-a din Bucureşti şi a 109-a din ţară a retailerului german şi a fost construită pe un teren pe care a fost Fapiro, producătorul de pile şi cuţite pentru industria lemnului.

Kaufland Ferentari inaugurare

“Hipermarketul inaugurat azi are o suprafaţă de 2.900 de metri pătraţi şi o suprafaţă de vânzare de 13.000 metri pătraţi”, a declarat Marius Mitrică (foto dreapta), directorul unităţii.

Întrebat de Retailers.ro dacă investiţia în unitatea din Ferentari a fost mai mică decât altele similare din Bucureşti, având în vedere măcar terenul mai ieftin din zonă, Valer Hancaş a răspuns doar că bugetul alocat pentru deschideri şi reamenajări pentru anul în curs este cam la fel cu cel din 2015, adică de circa 100 de milioane de euro.

Noul magazin Kaufland e situat în Calea Ferentari nr. 62, sector 5 şi este prevăzut cu 6 galerii comerciale, precum: punct de vânzare specialități tradiționale din Mărginimea Sibiului, cofetărie și patiserie cu laborator propriu, farmacie, centru de optică medicală cu acordare de servicii medicale oftalmologie, magazin cu produse naturiste tip plafar, magazin cu produse din tutun, lotto și presă.

Compania a avut anul trecut în România o cifră de afaceri de 9,17 miliarde lei (puţin peste două miliarde de euro) şi un profit de 648,91 milioane lei (144 milioane euro), rezultate în creştere faţă de anul 2014.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări.