Vel Pitar strada actiunii

Vel Pitar, unul dintre marii jucători din panificaţie din România, controlat de fondul de investiţii american Broadhurst, cumpără un teren aproape de CET Progresul din Bucureşti pentru construirea unei unităţi de producţie panificaţie, indică un document recent al companiei, consultat de Retailers.

Este vorba de un teren şi construcţii (foto mai sus) situate pe strada Acţiunii nr. 26 (între Dedeman şi CET Progresul) iar vânzătorul este ELJ Automotive, aceasta din urmă făcând parte, începând cu anul 2006, din acelaşi grup cu Vel Pitar, grupul NCH Advisors Inc. Acesta din urmă administrează investiţiile Broadhurst Investments Limited în România.

În Bucureşti, Vel Pitar mai are pe partea de producţie unităţile Vel Pitar Berceni (fosta Fabrică de pâine Berceni) din cartierul cu acelaşi nume şi Vel Pitar Bucuresti (Libertatea), situat pe Şoseaua Sălaj (fosta Libertatea). Merită amintit tot aici că în anul 2015,Vel Pitar a finalizat cumpărarea fabricii Spiculdin Chitila, aflată în faliment după patru ani de insolvenţă.

Pe lângă fabricile din Bucureşti, Vel Pitar mai are câte o fabrică în 11 judeţe din ţară (Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi, Giurgiu, Gorj, şi Brăila) la care se adaugă unităţi de morărit şi o reţea de magazine în marile oraşe.

SC Vel Pitar SA a fost format în urmă cu 15 ani, prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie: Mopariv Râmnicu Vâlcea, Berceni Bucureşti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci. Sediul noii companii a fost stabilit la Râmnicu Vâlcea. În anul 2007, compania Vel Pitar s-a divizat în trei firme autonome: Vel Pitar, cu obiect de activitate panificaţia, Şapte Spice cu morăritul  şi VP Magassin pe retail.

Anul trecut, Vel Pitar SA a avut o cifră de afaceri de 333 milioane de lei, în creştere de la 305 milioane de lei în anul 2014. Numărul mediu al salariaţilor s-a redus însă de la 2.433 în anul 2014 la 2.411 anul trecut.