Lanțul de restaurante Spartan a inaugurat, la finalul lui 2016, încă două unități fast-food la Baia Mare și Piatra Neamț, ajungând astfel la 30 de restaurante la nivel național, dintre care 11 proprii și 19 în sistem de franciză. Planurile operatorului de restaurante pentru acest an prevăd extinderea și în afara țării.

Restaurantele au fost deschise în centre comerciale în urma unei investiții totale de 135.000 de euro (70.000 de euro în restaurantul din Baia Mare și 65.000 de euro în cel din Piatra Neamț).

Spartan Piatra Neamț a fost deschis, la începutul lunii decembrie, în centrul Shopping City, deținut de NEPI. Restaurantul are o suprafață de 85 de metri pătrați. În prima lună de funcționare, Spartan  Piatra Neamț a avut o cifră de vânzări de aproximativ 350.000 lei.

“Locuitorii din Piatra Neamț au primit extrem de bine apariția noului restaurant Spartan, iar în prima lună de funcționare am reușit să ne depășim celelalte restaurante din centrul comercial în ceea ce privește încasările. În total, unitățile noastre au înregistrat, anul trecut, o creștere financiară de 11 – 12% față de 2015”, a declarat Anișoara Bătăiosu, directorul general Strong MND Corporation, compania care deține franciza Spartan.

Restaurantul Spartan din Baia Mare a fost inaugurat la sfârșitul lunii noiembrie, în centrul comercial Vivo! Baia Mare (fostul Gold Plaza) și are o suprafață de 90 de metri pătrați.

Planuri de expansiune în afara granițelor țării

Deținătorul brandului de restaurante Spartan își propune să continue și în acest an procesul de extindere la nivel național, dar și în afara granițelor României. Planurile de expansiune vizează ca, până în 2018, Spartan să ajungă la 40 de unități.

Lansat în 2012, Spartan face parte din grupul de francize Strong MND Corporation, care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii și restaurante francizate) este de aproximativ 14,5 milioane de euro.