Antreprenorul Andrei Iușut a decis să vândă afecerea cu restaurante pe care a dezvoltat-o începând cu anul 2009 către un fond de investiții turcesc la începutul anului 2017. Suma tranzacției, confidențială, acoperă valoarea celor trei branduri de restaurante dezvoltate de Iușut în București: Divan, respectiv Divan Express, Meze Taverna și Kuzina.

„După opt ani în care am dezvoltat trei modele de restaurante, am decis să iau o pauză și să îmi dedic perioada următoare familiei. Ca planuri de business, nu exclud ca pe viitor să decid să intru și în alte zone pe lângă cele HoReCa, dar voi rămâne cu siguranță în zona de servicii”, a declarat Andrei Iușut după anunțarea tranzacției.

Primul restaurant Divan, cu specific turcesc, a fost deschis în 2009 în centrul vechi al Bucureștiului. În 2012 antreprenorul a deschis restaurantul grecesc Meze Taverna, aflat tot în centrul vechi, iar, în 2013, proprietarul a deschi încă un restaurant Divan în zona Floreasca.

În 2014, a dezvoltat conceptul Divan Express, un fast food cu kebab-uri și un nou mod de servire, unde casele de marcat de la care se preia comanda sunt separate de zona de bucătărie.

În prezent, Divan Express are restaurante în Piața Romană, Piața Victoriei și Pipera. În primele nouă luni de activitate, Divan Express din Piața Romană a avut o cifră de afaceri de peste un milion de euro în contextul în care își desfășura activitatea într-un spațiu de doar 47 de metri pătrați.

Ultimul restaurant deschis în grup a fost restaurantul Kuzina, lansat anul trecut în zona Barbu Văcărescu.