Kaufland România a deschis astăzi, 23 noiembrie, cel de-al treilea magazin din Cluj-Napoca, acesta fiind cel de-al 116-lea magazin al rețelei din România și primul integrat într-un complex imobiliar.

În acest an financiar, adică până în februarie 2018, Kaufland România va mai deschide magazine în: București, Buzău și Satu Mare.

Noul hipermarket este pe str. Alexandru Vaida Voievod, nr. 59, cu o suprafață de vânzare de 2.403 metri pătrați.

Magazinul este primul din Cluj-Napoca care pune la dispoziția clienților parcare subterană, cu 168 de locuri, prevăzută cu sistem de semnalizare a locurilor libere. În plus, are şi un Antipasti Bar.

„Hipermarket-ul aduce un design nou, ce integrează tehnologii eco și cele mai moderne standarde”, a declarat Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Comunicare, Kaufland România.

Acest hipermarket are de o instalație de climatizare ecologică – un sistem complex modern care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și care permite economisirea resurselor naturale, cu responsabilitate față de mediu. Dacă pe timp de iarnă încălzește magazinul, pe timpul verii, instalația inversează procesul, pentru a obține în magazin temperaturi ambientale plăcute și în concordanță cu standardele de sănătate publică.

Sistemul de frig din magazin este fără freon și utilizează numai CO2, protejând astfel mediul înconjurător, fără să folosească pentru încălzire lemne, gaze sau petrol.

Anul trecut, Kaufland a avut o cifră de afaceri de 9,69 miliarde lei (circa 2,13 miliarde euro).