Kaufland România deschide sâmbătă, 17 februarie, magazinul cu numărul 119 al rețelei și cel de-al 13-lea din Capitală.

„Acesta este ultimul magazin deschis în acest an financiar care se încheie în martie. Pentru anul financiar 2018, planul este să deschidem 10 magazine noi, având un buget de 200 milioane euro pentru extindere şi modernizări. Anul trecut, Kaufland a deschis şase magazine plus primul magazin estival pop-up într-un cort, în Sovata”, a declarat Loredana Samoilă (foto mai jos), manager PR al Kaufland.

Hipermarketul este pe șoseaua Alexandriei, nr. 152, în zona Odăi și are o suprafață de vânzare de 3.414 metri pătrați, încadrată într-o suprafață totală de 5.201 metri pătrați. Acest nou Kaufland este situat la doar circa 100 de metri de Cora, deschis în urmă cu mai mulţi ani.

„Parcarea are 239 de locuri pentru mașini, dintre care 6 locuri pentru familii și 10 pentru persoane cu dizabilități”, a declarat Florentin Groza, directorul noului magazin (foto mai jos, stânga). Cei care folosesc bicicleta ca mijloc de transport au la dispoziție 12 rastele.

Galeria comercială din cadrul magazinului are Food Court integrat, cu un spațiu special amenajat pentru luat masa, ce cuprinde Fornetti Food and Beverages, cu produse de patiserie, cafea și alte băuturi și bistro Gourmand cu mâncare caldă. Tot în cadrul galeriei se află și un punct de difuzare a presei Tabac Xpress, farmacie Help Net și bancomat BRD.

Kaufland pune la dispoziție și un punct Grill în exteriorul magazinului, pentru cei care vor să ia masa rapid.

De asemenea, acesta este primul magazin din București prin care Kaufland România implementează proiectul de extindere a raioanelor de pește proaspăt, după un concept cu sortiment îmbogățit, și care va fi adus în 34 de magazine din rețea. Astfel, clienții vor putea alege dintr-o mai mare varietate de produse din pește proaspăt și fructe de mare. Printre specialitățile care vor fi disponibile se numără: ton roșu, scoici Saint Jacques, vongole vii, langoustine, somon bio și multe altele.

Și acest hipermarket are de o instalație de climatizare ecologică – un sistem complex modern care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice. Dacă pe timp de iarnă încălzește magazinul, pe timpul verii, instalația inversează procesul, pentru a obține în magazin temperaturi ambientale plăcute și în concordanță cu standardele de sănătate publică.

De asemenea, toate instalațiile frigorifice din magazin sunt fără freon și utilizează numai CO2, protejând astfel mediul înconjurător și resursele naturale.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări și o rețea de 119 magazine în România.