Lidl deschide încă trei magazine în România, în București, Pantelimon și Giroc, în 13 septembrie. Noua unitate din București este situată pe Str. Râmnicu Vâlcea, nr. 10-12 A, cea din Pantelimon se deschide pe Str. Cernica, nr. 6, iar cea din Giroc se află pe Calea Timișoarei, nr. 11.

Noua unitate din București dispune de un acoperiș verde de peste 1.500 mp, care contribuie la eficiența energetică a clădirii. Acesta reduce efectul de seră, prin absorbția prafului și a dioxidului de carbon și echilibrează nivelul de oxigen. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

În toate magazinele sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezență și sisteme de recuperare a căldurii, integrate în instalațiile de ventilație.

Fiecare dintre cele trei magazine are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 mp și dispune de cca. 100 de locuri de parcare. Odată cu deschiderea fiecărei unități, se vor crea câte 20 de noi locuri de muncă.

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.500 de magazine și peste 150 de centre logistice în 28 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajați, dintre care peste 5.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 220 de magazine și 4 centre logistice.