Lidl va deschide mâine pe Șoseaua Pantelimon, nr. 111A, București, magazinul cu numărul 201 din România. Unitatea va fi prima cu două nivele: demisol și parter.

Parcarea unității este situată la parter, iar accesul clienților spre zona comercială, aflată la demisol, se face cu ajutorul scărilor rulante.

magazin-lidl-pantelimon

În plus, magazinul are un acoperiș verde, primul din portofoliul companiei. Astfel, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a reduce efectul de seră din oraș, absorbind praful și dioxidul de carbon și producând oxigen, dar și de a coborî temperatura ambientală.

Acest tip de acoperiș contribuie și la eficiența energetică a clădirii, prin răcirea naturală a acesteia pe timpul verii și încălzirea sa pe timpul iernii. În același timp, acoperișul verde filtrează în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și reduce în mod considerabil cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Noul magazin, al 24-lea din Bucureşti, are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.000 mp și 56 de locuri de parcare.

Activând în 27 de țări din Europa, cu peste 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl are şi peste 140 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.