Fostul proprietar Praktiker, omul de afaceri Omer Susli,  a deschis primul Homelux la marginea Ploieştiului, pe locul fostului Praktiker, noul brand pe piaţa de Home&Deco fiind în zona care aparţine localităţii Păuleşti.

“Produsele din magazinul din Ploieşti provin din Turcia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Polonia, Italia, Ungaria, Grecia, Bulgaria, China, Indonezia”, a declarat omul de afaceri răspunzând unei întrebări  Retailers.ro, adăugând că “şi micii producători români sunt foarte importanţi. Trebuie să-i creştem şi pe ei, local, aşa că o colaborăm din ce în ce mai mult cu ei, pe regiuni”.

Omul de afaceri (foto stânga) a anunţat că va mai deschide un magazin Homelux în Focşani, în 28 noiembrie. Totodată, Omer Susli a anunţat că pregăteşte deschiderea a 20 de magazine pentru următorii 5 ani, de la care aşteaptă o cifră de afaceri de circa 300 de milioane de euro.

Anul viitor va mai deschide 3-4 magazine, dintre care două la fel de mari de circa 10.000 mp vor fi deschise probabil în primăvară, în două oraşe aproape de Bucureşti. Magazinele programate la deschidere pentru primăvară sunt deja aproape finalizate.

Lansarea noului brand pe piaţa de Home&Deco, prin deschiderea primului magazin Homelux a venit odată cu lansarea  magazinului online Homelux.ro, care comercializează produse de mobilă, decoraṭiuni, covoare, corpuri de iluminat, textile de casă şi electrocasnice.

Noul magazin de pe piaţa de Home&Deco are o suprafaṭă de 10.000 mp.

Investiṭia într-un magazin de 10.000 mp de acest gen se situează în jurul valorii de 15 milioane de euro, a precizat Omer Susli.

Atacă şi mall-urile

“În paralel, lucrăm şi la un concept de magazin Homelux cu suprafaṭă de 500 – 2.000 mp,  poziṭionat în centre comerciale sau mall-uri. Primul magazin Homelux de acest gen, va fi lansat în Bucureşti’’, a declarat  Omer Susli, proprietarul companiei Homelux.

Întrebat de Retailers.ro dacă a găsit deja mai multe mall-uri în care să-şi deschidă magazinele, omul de afaceri ne-a declarat: “Sunt totuşi puţini jucători în mall-uri care să ocupe suprafeţe mai mari şi ştiţi că acolo, cu cât creşte suprafaţa, scade chiria pe metru pătrat, astfel că avem deja câteva mall-uri cu care negocierile sunt avansate”.

Ce oferă noul magazin?

Primul magazin Homelux, cu o suprafaṭă de 10.000 mp, îşi aşteaptă clienṭii cu peste 20.000 de articole pentru decorarea casei. Odată cu deschiderea primului magazin Homelux în Ploieşti, compania lansează şi platforma e-commerce Homelux.ro şi aplicaṭia mobilă Homelux, disponibilă gratuit pe platformele Google Play şi App Store astfel încât, clienṭii din toată ṭara pot achiziṭiona online toate produsele comercializate de Homelux.

,,Ne adresăm clienților care țin la confortul lor de acasă şi totodată, prin natura produselor comercializate, ne adresăm şi segmentului HoReCa. Produsele noastre se disting prin exclusivitate, diversitate, funcṭionalitate şi stil. Toate produsele din magazin sunt încadrate în 6 stiluri de amenajare : Industrial, Modern, Nautic, Etno, Minimalist şi Romantic’’, declară Isabelle Pleska, Director Strategie, Homelux Romania.

Magazinul Homelux pune la dispoziţia clienţilor şi o gamă largă de servicii personalizate, cum ar fi: transportul cumpărăturilor la domiciliu, credit direct în magazin, cardul cadou Homelux, confecṭionare perdele, servicii de design, plata produselor în rate şi cardul de fidelitate Homelux, prin care clienţii primesc 5% din valoarea cumpărăturilor înapoi, pentru a-i folosi la următoarele cumpărături.