Sara Del Fabbro îl înlocuieşte pe Stefan Vanoverbeke şi îşi preia rolul de CEO al IKEA South East Europe. Sara se subordonează funcţiei ocupate de Belen Frau – Global Deputy Retail Operations Manager al Ingka Group, cu sediul în Malmo, Suedia.

Sara este parte din familia IKEA de multă vreme. Începând cu 1999, în magazinul din Bologna și Service Office unde a deținut mai multe roluri la nivel de senior. În 2014 a devenit Deputy Store Manager în magazinul din Torino și doi ani mai târziu a preluat conducerea magazinului Milano San Giuliano. În septembrie 2017, Sara a devenit Deputy CEO al IKEA Italia.

IKEA South East Europe îşi urmăreşte în continuare calendarul extinderii, incluzând noi formate, în România, Croația, Serbia, Slovenia și Ucraina.

Stefan Vanoverbeke, cel care a ocupat anterior poziția de CEO al IKEA în regiune, a acceptat o nouă provocare în cadrul companiei, în luna Aprilie a acestui an devenind Global Deputy Retail Operations Manager al Ingka Group pentru zece piețe internaționale.

Despre IKEA România

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia. Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a țară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din INGKA Group.