În 18 februarie, Kaufland Moldova a deschis cel de-al patrulea magazin din Republica Moldova, în orașul Ungheni.

Magazinul din Ungheni va fi dotat cu un aparat de reciclare TOMRA, unde locuitorii pot repartiza trei tipuri de deșeuri: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). Aparatul este de tip self-service, iar clienții care reciclează sunt recompensați cu un voucher de reducere la anumite produse din promoții.

Din grijă pentru mediu, magazinul e dotat cu o instalație de climatizare ecologică – un sistem complex, modern, care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice. De asemenea, clienții pot utiliza rastelul pentru biciclete și o stație de încărcare pentru automobilele electrice.

Prin investițiile realizate în magazinul Kaufland Ungheni, compania a creat peste 80 de locuri de muncă noi.

„În primii doi ani de activitate, am deschis trei magazine în Republica Moldova și ne bucurăm că începem 2021 în același ritm dinamic, prin lansarea celui de-al patrulea magazin Kaufland”, a subliniat Dona Răpciuga, Director Executiv Kaufland Moldova.

Kaufland Ungheni în cifre:

  • Suprafața de vânzare 3.900 mp, cu o vitrină asistată de 36 de metri și 10 case de marcat.
  • Sunt disponibile 298 de locuri de parcare, dintre care 12 locuri sunt destinate pentru persoanele cu nevoi speciale și 10 locuri pentru familiile cu copii.
  • Peste 10 milioane de lei moldoveneşti au fost alocați pentru lucrări de infrastructură și anume asfaltarea străzii Romană și străzii Vasile Lupu, lucrări privind soluția de trafic și amenajarea stațiilor de autobuz.

Kaufland în Moldova. Scurt istoric

Pe 26 septembrie 2019, Kaufland deschide oficial primele două magazine în Republica Moldova iar în 24 septembrie 2020, deschide oficial cel de-al treilea magazin în nordul țării, în Municipiul Bălți.

În planurile de extindere ale companiei este prevăzută deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și, mai mult, construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani.

Despre Kaufland

Rețeaua de magazine Kaufland, având sediul în Neckarsulm, Germania, este o filială a grupului Schwarz, al patrulea cel mai mare retailer din lume. Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine și mai mult de 150.000 de angajați în opt țări.