La scurt timp după deschiderea magazinului din Ungheni, Kaufland Moldova a deschis în 11 martie al cincilea magazin din Republica Moldova –  în municipiul Comrat, localitatea din sudul ţării.

Pe rafturile noului magazin, clienții pot găsi o gamă variată de peste 4.100 articole achiziționate de la producători și furnizori locali, cât și produse de marca Kaufland – articole disponibile în premieră în Republica Moldova.

În galeria comercială din cadrul magazinului, clienții pot găsi o farmacie, cofetărie-cafenea, schimb valutar și Moldpresa. Iar în exteriorul magazinului, clienții pot lua o masă rapidă și caldă la punctul Grill.

Cumpărătorii care conduc mașini electrice au posibilitatea să le încarce la o stație special amenajată de pe teritoriul magazinului.

Unitatea are şi un sistem inteligent de încălzire eco, care recuperează căldura de la vitrinele și camerele de frig ale magazinului, economisind astfel resursele naturale.

„În pofida pandemiei, noi am continuat investițiile în Republica Moldova, ne-am onorat promisiunea și astfel am reușit ca în timp record să deschidem primul magazin Kaufland în sudul țării, în orașul Comrat”, a declarat Marco Hößl, Directorul General Kaufland Republica Moldova și România.

Kaufland Comrat în cifre

  • Suprafața de vânzare de circa 3.300 mp, cu o vitrină asistată de 35 de metri și 10 case de marcat.
  • Sunt disponibile 256 de locuri de parcare, dintre care 10 locuri sunt destinate pentru persoanele cu nevoi speciale și 8 locuri pentru familiile cu copii, iar două dintre locurile de parcare sunt amenajate pentru încărcarea automobilelor electrice.
  • Peste 3 milioane de lei au fost alocați pentru lucrări de infrastructură, cum ar fi amenajarea și asfaltarea străzii Lenina, amenajarea stației de autobuz și altele.

Kaufland în Republica Moldova

Pe 26 septembrie 2019, Kaufland deschide oficial primele două magazine în Republica Moldova iar după un an, în 24 septembrie 2020, deschide oficial cel de-al treilea magazin în nordul țării, în Municipiul Bălți.

În 18 februarie, marele retailer a deschis ușile celui de-al patrulea magazin, în Municipiul Ungheni.

În planurile de extindere ale companiei este prevăzută deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și, mai mult, construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani.

Despre Kaufland

Rețeaua de magazine Kaufland, având sediul în Neckarsulm, Germania, este o filială a grupului Schwarz, al patrulea cel mai mare retailer din lume. Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine și mai mult de 150.000 de angajați în opt țări.