Primul Kaufland dintr-un mall va fi deschis în Festival Centrum din Sibiu, dezvoltat de NEPI Rockcastle în curtea fostei fabrici Simerom, mall care va fi gata cel mai probabil în noiembrie. Înainte de acesta, în aprilie, va fi deschis un nou Kaufland în Capitală (al 14-lea), după ce azi s-a deschis unul în Bragadiru, primul din judeţul Ilfov.

“În acest an financiar (început la 1 martie) vom mai deschide cel puţin încă nouă magazine, în afară de cel deschis acum la Bragadiru. Astfel că bugetul de investiţii pentru acest an este cu circa 30 – 40% mai mare decât cel de anul trecut”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs, Kaufland România, răspunzând unei întrebări Retailers.ro.

Amintim că în anul trecut, marele retailer a deschis şase magazine iar bugetul pus la bătaie pentru modernizarea și extinderea rețelei locale a fost de peste 200 de milioane de euro, dublu față de anul financiar 2017.

Având în vedere această extindere accelerată, l-am întrebat pe director dacă retailerul are în plan să mai deschidă un centru logistic, aşa cum au mai făcut şi alţi mari retaileri pe plan local, pe măsură ce îşi extindeau reţeaua de magazine. “Nu avem în plan să construim încă un centru logistic, cele pe care le avem (Ploieşti şi Turda, n. red.) au fost proiectate încă de la început să susţină distribuţia pentru 180 – 200 de magazine, acesta fiind cu aproximaţie numărul total de magazine pe care ne propunem să-l atingem”, a declarat Valer Hancaș (foto mai sus) pentru Retailers.ro.

Mai mult decât atât, Kaufland urmează să deschidă şi în Republica Moldova. “Vom deschide în anul acesta două magazine în Moldova, prima inaugurare este planificată pentru semestrul al doilea”, a declarat directorul citat.

Revenind la România, retailerul are în plan extinderea şi în oraşe mai mici, considerând proximitatea ca fiind esenţială pentru clienţi.

“Ne îndreptăm şi spre oraşe mai mici, nu doar spre reşedințe de județ. În oraşe mai mici din ţară putem deschide şi unităţi puţin mai mici decât noul magazin din Bragadiru, dar în respectivele oraşe vom deschide în zonele cu vad de clienţi, în mari intersecţii etc” a precizat Valer Hancaș pentru Retailers.ro.

Primul magazin din Ilfov, la Bragadiru

Kaufland România a deschis astăzi, 18 aprilie 2019, primul magazin din județul Ilfov, în orașul Bragadiru și devine prezent astfel în toate județele țării, cu o rețea de 122 de magazine la nivel național.

Hipermarketul este situat pe Șoseaua Alexandriei, Nr. 229 A, are o suprafață totală de 4.773 de metri pătrați și una de vânzare de peste 2.700 de metri pătrați. Noua unitate are o parcare cu peste 200 de locuri pentru mașini și rasteluri pentru biciclete.

Magazinul din orașul Bragadiru este primul al rețelei Kaufland care are implementat un nou concept premium, la Biroul de Informații, care include un punct de vânzare de sine stătător cu produse tabac. Acesta este amplasat la intrarea în magazin, are 16 metri pătrați și este dotat cu casă de marcat ce permite achiziția rapidă. Sortimentul disponibil la Tabak Shop ajunge la aproximativ 200 de produse din tabac, standard și premium, printre care țigări clasice, trabucuri și țigări de foi, tabac, țigări electronice sau diverse accesorii pentru țigări și trabucuri. Conceptul Tabak Shop este nou la nivel de Kaufland, fiind implementat în premieră în România.

Printre raioanele disponibile se numără cele de legume-fructe, vitrină cu servire asistată, brutărie, alimente de bază, dulciuri, băuturi, lactate, produse congelate vrac, produse nealimentare și drogherie, dar și un raion cu sortiment extins de articole BIO.

De asemenea, noul magazin Kaufland din Bragadiru are un raion de pește proaspăt. În exteriorul magazinului, Kaufland pune la dispoziția clienților amatori de o masă rapidă și un punct Grill.

Acoperișul noului magazin este acoperit în întregime de spațiu verde, ce are rol de izolare.

„Obiectivul Kaufland este de a fi cât mai accesibil și la îndemână, tocmai de aceea, ne dorim ca prin extinderea rețelei și în orașe mici să facilităm accesul tuturor clienților noștri. Dotat cu o gamă variată de produse, printre care se evidențiază produsele BIO și sortimentul cu specific local, primul magazin Kaufland din Bragadiru susține și dezvoltarea comunității cu peste 70 de noi locuri de muncă”, a declarat Valer Hancaș.

 Noul magazin din Bragadiru deține o instalație de climatizare ecologică – un sistem complex, modern, care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și care permite economisirea resurselor naturale, cu responsabilitate față de mediu. Iarna, magazinul este încălzit, iar vara, instalația inversează procesul, pentru a crea în hipermarket temperaturi ambientale plăcute, în concordanță cu standardele de sănătate publică. Sistemul de frig din magazin este fără freon și utilizează numai CO2, protejând astfel mediul înconjurător, fără să folosească pentru încălzire lemne, gaze sau petrol.

 Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 122 de magazine în România.