Aradul va avea cea mai mare densitate comerciala din Romania daca compania israeliana Afi Europe va finaliza cel de-al patrulea centru comercial din Arad pentru care a anuntat deja obtinerea autorizatiei de construire.

In Arad functioneaza in prezent trei centre comerciale de mari dimensiuni -Armonia, Atrium si Galleria, pozitionand deja orasul pe a doua pozitie la nivel national in ceea ce priveste densitatea comerciala, după Suceava. La acest moment circa 500 mp revin la fiecare 1.000 de locuitori potrivit datelor firmei de consultanta DTZ Echinox. Dar cifrele se vor schimba daca parcul de retail AFI Palace Arad ce va include un hypermarket, un magazin de tip ”do-it-yourself” si unitati suplimentare de retail insumand 3,5 hectare dintr-o suprafata totala de opt hectare se vor construi. Totusi se mai pune problema obtinerii finantarii bancare, care este mai dificila decat obtinerea autorizatiei de construire.

Pentru a se asigura de impactul noului parc de retail, dezvoltatorul a initiat o colaborare cu Atrium Shopping Mall, care se afla in imediata vecinatate.

“Cooperarea cu Atrium Shopping Mall este in plina dezvoltare, avand in vedere ca ne dorim sa cream singurul centru de retail care sa deserveasca Aradul. Prin inglobarea in cadrul unui centru de retail a unui hypermarket, a unui magazin ”do-it-yourself” si a unui mall care oferă moda, cinematograf si divertisment, putem, cu siguranta, sa venim in intampinarea tuturor nevoilor de cumparaturi pentru locuitorii orasului si pentru rezidentii din imprejurimi. Cel mai mare avantaj il reprezintă distanta foarte mica pe care cumparatorii trebuie sa o parcurga, de 50 m, dintre viitorul parc de retail si mallul care există deja”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Cresterea volumului de spatii comercile si depasirea necesitatii unei populatii de 170.000 de cetateni ai municipiului si a celor 460.000 de locuitori ai judetului, nu poate insemna decat pierderi fie pentru comerciantii existenti, fie pentru cei care vor sa incerce un teritoriu deja suprapopulat intr-o perioada nefasta de criza economica.