Investitorii polonezi Echo Investment au anuntat reluarea proiectului Korona Brasov, lansat inca din 2009, si finalizarea acestuia in 2013. Valoarea investitiei totale s-a micsorat de la valoarea initiala de 150 milioane de euro la 80 de milioane.

Anul acesta investitorii au mai achizitionat inca 9.000 de metri patrati in zona fabricii Fartec care se adauga la cei 45.000 mp achizitionati in 2007 pe suprafata fostei fabrici.

„Achizitionarea de terenuri suplimentare constituie o etapa cruciala in dezvoltarea mallului Korona din Brasov. Terenurile achizitionate vor face posibila cresterea zonei inchiriabile a centrului comercial si de distractii si va contribui la cresterea atractivitatii zonei. Finalizarea achizitiei celor 9.000 de metri patrati a coincis cu incheierea negocierilor cu chiriasul ancora al mallului”, a declarat Marcin Materny, director al Shopping Centre Department – Foreign Projects al Echo Investment.

Centrul comercial Korona este planificat a fi construit in prima jumatate a anului 2013, urmand a fi completat in ultimul trimestru din 2014. Spatiul alocat magazinelor, restaurantelor, zonei de distractie va fi de 35.000 de metri patrati in prima faza, urmand ca apoi sa fie completat cu inca 10.000 de metri patrati pe zona de retail. Centrul comercial va beneficia si de o parcare cu 1.400 de locuri.