Producatorul francez de zahar Tereos a preluat fabrica Zaharul Ludus din judetul Mures, ce produce anual 34.000 tone de zahar si este aprovizionata de 500 de agricultori.

“Achizitia este o baza pentru dezvoltarea in Europa de Est, unde Tereos isi va putea insoti clientii industriali pe o piata unde ne asteptam la o crestere semnificativa a consumului de zahar in urmatorii ani. Dispunem de avantaje clare care vor contribui la imbunatatirea randamentelor agricole si la dezvoltarea industriei zaharului din Romania. Datorita acestei investitii, avem acum o pozitie mai solida intr-o regiune a Europei unde importurile de zahar sunt inca puternice pe piata”, a declarat Alexis Duval, presedintele Tereos.

Anul trecut, producatorul din Mures si-a majorat de aproape patru ori profitul la 11 milioane de lei, in conditiile reducerii cifrei de afaceri de la 77,4 milioane de lei la 72,5.

Fabrica Zaharul Ludus era controlata anterior de Franco Roumanie de Sucrerie, subsidiara a grupului francez Sucreries du Marquenterre Group.Tranzactia asteapta avizul Consiliului Concurentei.