Vanzarile de carne de pasare ale Agricola Bacau au crescut in valoare cu 8% , la 300 milioane lei, si in volum cu 7% la peste 34.720 tone in 2013 potrivit unui comunicat al producatorului. Producatorul s-a concentrat pe zona retailului traditional.

Exporturile s-au redus cu aproximativ 30% fata de anul anterior (circa 12% din productia de carne) deoarece compania s-a concentrat mai mult pe piata interna, in special in zona retailului traditional, unde livreaza 34% din productia de carne, fata de 22% in 2012.

Anul trecut, 85% din carnea de pui comercializata a fost carne refrigerata.

La categoria mezeluri (salamurile crud-uscate si preparatele fiert-afumate obtinute la Salbac SA, companie din cadrul Grupului de firme Agricola), valoarea totala a vanzarilor a fost cu 7,5% mai mare decat in 2012, in conditiile in care piata s-a contractat.

Europrod, compania din grup care comercializeaza semipreparate si produse tip ready-meal, si-a mentinut anul trecut o cota de piata de 19%.

 

 Grupul de firme Agricola a inregistrat o cifra totala de afaceri de aproximativ 133 milioane de euro, similara celei din anul precedent, ca urmare a scaderii cifrei de afaceri la oua, din cauza scaderii preturilor, respectiv a cifrei de afaceri din business-ul cu nutreturi combinate.