Magiunul de prune din comert, inclusiv cel din piete, va trebui sa aiba un continut de substanta uscata solubila mai mare de 55%, potrivit unui proiect de ordin comun al ministrilor Agriculturii si Sanatatii citat de Mediafax.
La fabricarea magiunului pot fi utilizate, potrivit ministerelor Agriculturii si Sanatatii, nuci, seminte de oleaginoase, cum ar fi seminte de floarea-soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan sau seminte de pin, alune de padure, caju, castane, fistic, migdale, nuci Brazilia, nuci Macadamia sau nuci Pecan. Materia prima pentru fabricarea magiunului de prune o reprezinta exclusiv prunele proaspete, respectiv toate soiurile care se preteaza fabricarii acestui produs.
Magiunul de prune este definit in proiectul de act normativ drept o pasta groasa, omogena, obtinuta prin fierberea prunelor proaspete dupa indepartarea partilor necomestibile, fara adaos de zahar/zaharuri sau de produse alimentare ce contin monozaharide sau dizaharide utilizate pentru proprietatile lor indulcitoare.