Sambata incepand cu orele 10.00 se va incerca realizarea celei mai lungi placinte cu dovleac din lume dintr-o singura bucata, cu o lungime de minim 7 metri, dupa ce in 2010 a fost realizata o placinta cu dovleac cu un diametru de 6,1 metri.

Copii din Bucuresti si judetul Ilfov – in special cei din zona de Nord a Capitalei- au in plus la dispozitie sute de dovleci pentru a fi transformati in felinare de Halloween in Piata Pipera incepand cu ziua de vineri, 27 octombrie. Toate felinarele realizate vor intra in competitie. Cele mai frumoase urmeaza a fi premiate duminica.

Placinta va fi realizata din 150 de kg de dovleac, 200 de kg de faina, 150 de oua, 10 kg de unt, 10 kg de drojdie,15 kg de ulei, 10 kg de gris.

Oferta Pietei Pipera mai cuprinde si 30 de producatori traditionali de branzeturi si mezeluri, vin din renumite podgorii internationale si locale, vin bio, miere, cozonaci si paine de casa, produse de macelarie si multe alte bunatati toate preparate in mod traditional, cu ingrediente naturale. Cumparaturile se pot realiza  cu ajutorul carucioarelor de tip “supermarket”, pentru confortul cumparatorilor.

Piata Pipera, o investitie a omului de afaceri Marius Ivan care se va ridica, in final la peste 1 milion de de euro, este situata in zona de Nord a Capitalei, pe Soseaua Bucuresti Nord la numarul 14.