Fares Orastie, printre cei mai cunoscuti producatori de ceaiuri, sprijina bolnavii de cancer in faza incipienta prin construirea Centrului Nera. Fondurile asigurate acestui proiect vor veni din donatii si fonduri UE.

Dupa construirea Centrului de Ingrijiri Paliative  in 2006 de catre Fundatia Sfanta Irina, aceeasi fundatie se ocupa acum de construirea clinicii de recuperare oncologica Nera, proiect sustinut de Fares Orastie.

Proiectul “Ajuta-ne sa construim clinica Nera!” are ca tel precis deschiderea primei clinici de recuperare oncologica din Romania. Locatia clinicii este planificata pentru o zona ferita de poluare din Caras Severin, in Valea Nerei.

Costurile proiectului Nera se ridica la 4,5 milioane de euro, din care 2,2 milioane de euro  provin din finantarea UE prin fonduri structurale, iar 30% din fondurile necesare ar trebuie sa fie acoperite de Fundatia Irina. Pana in acest moment, din donatii s-au strans 180.000 de euro din milionul de  euro necesar, bani ce vor fi directionati in intregime catre acest proiect.

Afla cum poti dona de pe site-ul www.clinicanera.ro.