Producatorul local de ciocolata Kandia Dulce ce detine o cota de piata estimata la 18% isi asimileaza competitorii, rand pe rand. Astfel, dupa ce la inceputul anului a finalizat cumpararea celui de-al treilea producator de ciocolata din Romania – Supreme Chocolat, ce detinea in portofoliul sau marci precum Primola, Anidor si Cremita -, Kandia Dulce a anuntat astazi achizitia unui alt competitior: Heidi Chocolat, detinuta de elvetienii de la Laderach. Compania Kandia Dulce va deveni  cel mai important producator din Romania dupa ce tranzactia va fi aprobata de Consiliul Concurentei. 

Vanzarea Heidi va permite companiei Laderach sa se concentreze mai departe pe core business-ul sau, productia artizanala, dedicata clientilor specializati si distributiei proprii in magazinele de specialitate. Heidi Chocolat si Kandia Dulce vor deveni companii surori, in proprietatea unei noi companii nou create – Kex Confectionery. (..) Heidi si Kandia vor ramane separate din punct de vedere operational” , se mentioneaza intr-un comunicat Laderach.

Heidi Chocolat a fost infiintata in anul 1994 si apartine integral familiei elvetiene Laderach, detinatoare a Confiseur Laderach. Heidi Chocolat are o capacitate de productie situata in Pantelimon, langa Bucuresti, cu peste 350 de angajati. Compania este canalizata pe segmentul premium si comercializeaza produsele sub brandul Heidi. Produsele Heidi sunt in mare parte tablete de ciocolata, dar portofoliul producatorului cuprinde, de asemenea, praline, batoane de ciocolata si articole de sezon.

Kandia are o traditie de 120 de ani, iar in 2010 a revenit in portofoliul familiei austriece Meinl, dupa cativa ani in care a fost detinuta de gigantul Cadbury. Kandia Dulce a finalizat la inceputul anului preluarea  companiei Supreme Chocolat, cota sa de piata  crescand de la 10% la 18%, potrivit datelor cumultate culese din studiul de piata realizat de AC Nielsen pentru perioada octombrie 2010 – septembrie 2011.