Brandul H&M este supus presiunilor de catre Asociatia Internationala Anti-Sclavie pentru a-si inaspri contractele cu furnizorii care achizitioneaza bumbac din Uzbekistan, tara fiind unul dintre cei mai mari exportatori de bumbac din lume, dar, care foloseste copii pentru recoltarea acestuia, cei mai tineri dintre ei avand noua ani.

“Daca H&M nu va lua niste masuri evidente in acest sens, ne este foarte greu sa avem incredere ca produsele pe care le comercializeaza nu provin din tari in care se practica exploatarea juvenila. Vrem sa vedem ca sunt complet implicati in eradicarea acestui fenomen”, a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei.

Insa drumul pe care bumbacul il parcurge de la sursa pana la distribuitori este greu de urmarit, asa ca marilor lanturi de magazine le este greu sa garanteze pentru provenienta acestuia.

“Ne aflam intr-o continua dezvoltare si dorim ca materiile prime pe care le folosim sa provina din surse verificate si de incredere”, au raspuns la randul lor reprezentantii companiei.