Numarul romanilor care opteaza pentru placi decorative sau brauri pentru amenajare este in crestere potrivit unei analize a producatorului de profil Lasselsberger Romania.

„In medie, romanii platesc circa 1.800 de lei pentru achizitionarea de placi ceramice necesare placarii unei locuinte. Cantitatea medie de placi ceramice achizitionate este de 45 mp, la un pret mediu de 33,5 lei/mp. Aproximativ 20% din cantitatea achizitionata reprezinta placile de decor – o investitie oportuna mai ales ca acestea au rolul de a contura stilul incaperii, de a infrumuseta spatiul, dar si de a evidentia sau delimita anumite zone”, a declarat Sergiu Apolzan, director de vanzari al companiei.

Pentru a simplifica procesul de selectie reprezentantii companiei sfatuiesc cumparatorii ca pentru o baie sau bucatarie de mici dimensiuni sa se aleaga decoruri in culori deschise, nuantele pastelate sau neutre, acestea ajutand la crearea unui ambient aerisit si luminos. In cazul camerelor mari, varietatea de optiuni in materie de decoruri este mult mai mare, tocmai din prisma arhitecturii permisive. Se pot crea coloane din decoruri florale, cu detalii ample si accente metalice. Placile decorative cu elemente geometrice, minimaliste sau in culori contrastante sunt, de asemenea, potrivite pentru camerele mari.

“Placile de decor nu au insa doar rol decorativ. Cu ajutorul lor spatiul poate deveni mai aerisit. Braurile pot fi utilizate si pentru delimitarea anumitor zone din baie si bucatarie”, a mai spus Sergiu Apolzan.