Reprezentantii retailerului suedez de mobila Ikea au anuntat retragerea tartelor, dupa ce autoritatile sanitare chineze au gasit la un control un nivel ridicat de bacterii ce ar putea provine dintr-o contaminare cu fecale. Aceasta masura este stabilita pentru restaurantele Ikea din 23 de tari.

Decizia a fost luata in urma controlului vamesilor chinezi ce au distrus peste 1.800 de tarte cu migdale si ciocolata, crema de unt si caramel ajunse in portul Shanghai, in luna noiembrie a anului trecut.

“Exista indicii potrivit carora nivelurile de bacterii descoperite sunt scazute, dar va fi necesar, evident, sa aflam datele exacte si ceea ce s-a intamplat” a declarat Ylva Magnusson, purtatoare de cuvant a Ikea.

Tartele in cauza sunt produse de Almondy, un furnizor din tara de origine a brandului.

Decizia vine dupa ce, in luna februarie a aceluiasi an, Ikea a retras chiftelutele din restaurantele sale din 25 de tari din cauza unei alarme de “contaminare” cu carne de cal nementionata pe eticheta.

Comertul de produse alimentare au reprezentat in exercitiul financiar 2011-2012 Ikea 4,7% din cifra de afaceri a companiei.