IKEA a reluat astazi, 3 aprilie, vanzarea de chiftelute in restaurantul din cadrul magazinului din Bucuresti, produsul fiind retras de la comercializare in urma cu o luna dupa ce autoritatile din Cehia au gasit urme de carne de cal intr-un lot de chiftelute.
“Vanzarea va fi reluata mai intai in restaurant urmand ca, in urmatoarea luna, sa oferim clientilor si chiftelute ambalate in magazinul cu delicatese suedeze”, se arata intr-un comunicat al IKEA.

In acesta se precizeaza ca IKEA a simplificat lantul de aprovizionare prin reducerea numarului de furnizori de carne si a implementat un sistem suplimentar de securitate alimentara prin adaugarea unor teste de ADN, efectuate atat asupra carnii crude, cat si asupra produsului final. In plus, in colaborare cu o companie externa de asigurare a calitatii, compania dezvolta noi cerinte pentru aprovizionarea si prelucrarea tuturor produselor  din carne, cu scopul de a putea asigura urmarirea deplina a acestora. Analizele ADN vor fi puse in aplicare ca o procedura normala pentru carnea tocata de la toti furnizorii, in toate unitatile de productie. Toate masurile companiei vor sa readuca increderea cumparatorilor in produsele alimentare comercializate.