Retailerul de imbracaminte H&M sustine industria locala de profil, acesta avand nu mai putin de 22 de fabrici-furnizoare aici, potrivit listei afisate pe site-ul oficial, o decizie unica si importanta pentru companie. Astfel, hainele H&M se produc in Arad, Alexandria, Braila, Buzau, Calarasi, Caracal, Craiova, Curtea de Arges, Iasi, Focsani, Onesti, Prahova, Zimnicea, Tecuci, Vrancea, cele mai multe fiind in zona Moldovei.

“Am muncit multi ani pentru a construi relatii durabile cu furnizorii nostri, bazate pe incredere si transparenta. Am investit timp, bani si mult suflet. Publicand lista fabricilor furnizoare ducem aceasta munca la alt nivel. Pentru ca am reusit sa construim relatii strategice cu furnizorii nostri, acest lucru ne-a permis sa le dezvaluim numele, fabricile si zonele fara sa ne fie teama de competitia noastra”, se arata in comunicat.

Potrivit listei publicate Ottorose Rom are nu mai putin de sase fabrici care produc pentru brand, fiind si cel mai important furnizor autohton. Este urmat de Artifex – cinci fabrici, Romanita SA , Texdata, Pandora Prod, Time International Trading – doua fabrici fiecare,  si de Braiconf, Laguna Blue, Sorste cu o fabrica fiecare.

Desi cifrele nu se compara cu cele 254 de fabrici furnizoare din China, 181 din Turcia, 167 din Bangladesh si 105 din India, ele sunt de luat in considerare mai ales avand in vedere ca Romania e pe lista celor 23 de tari care asigura productia H&M-ului.

Intreaga lista o gasiti aici.