Carrefour Romania va deschide la sfarsitul anului un hipermarket de 9.600 mp in incinta centrului comercial Shopping City Galati, dezvoltat de fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI). 

Francezii se afla la a doua colaborare cu sud-africanii in Romania. Carrefour a redezvoltat anul trecut, impreuna cu NEPI, hipermarketul din Ploiesti, care a devenit ancora pentru Ploiesti Shopping City, primul centru de tip mall din oras.

Shopping City Galati va fi ridicat pe un teren in suprafata de aproximativ 12 hectare si va include, pe langa hipermarket-ul Carrefour, si un shopping mall de aproximativ 20.000 mp cu retaileri nationali si internationali, precum si o zona de divertisment si un food court. Parcarea va avea circa 1.400 locuri.

Grupul Carrefour numara peste 9.900 de magazine in 33 de tari. In Romania, compania are 122 magazine (aproximativ 9.000 de angajati) dintre care: 24 de hipermarket-uri „Carrefour”, 69 de supermarket-uri „Market”, 28 de magazine de proximitate „Express”.