Distribuitorul de unelte STIHL a lansat pe piata din Romania FS 240, o noua motocoasa cu motor economic de 1,7CP, cu tehnologie 2-MIX, care asigura un consum de combustibil cu pana la 20% mai redus, fata de un motor clasic de la STIHL, fara 2-MIX.

Unul dintre principalele atuuri este tocmai faptul ca desi este o unealta de mare putere, atunci cand vine vorba de ergonomie, greutate si consum, FS 240 se poate compara fara probleme cu modele mai mici.

”Functionalitate” este cuvantul care defineste acest model, pentru ca o singura unealta poate fi folosita pentru cosirea ierbii, dar si a tufelor si arbustilor. Avand capacitati ergonomice imbunatatite si sistem antivibratii, faciliteaza procesul de ingrijire a tufisurilor si vegetatiei din jurul casei, mai ales ca patrunde si in zonele greu accesibile unei masini de tuns iarba.
Pentru a usura activitatea de cosire pe suprafetele de mari dimensiuni cum ar fi livezile, pasunile sau spatiile verzi de pe marginea drumului, producatorul german a prevazut acest model cu manerul tip “ghidon”, ce se regleaza fara unelte suplimentare, pe masura fiecarui utilizator.
Un alt atuu al motocoasei este sistemul de pornire, ce se realizeaza foarte usor prin sistemul Ergo start. Principalele coordonate tehnice implementate de designerii germani pe FS 240 sunt: greutate 7,4 kg,  putere 1,7 kW iar capacitatea rezervorului este de 0,75 l.