In urma unui studiu realizat de The Phone Geeks ai EuroGsm, interesul romanilor pentru smartphone-urile dual-SIM este din ce in ce mai crescut.

Justificarea vine si din faptul ca cea mai mare parte dintre utilizatorii de telefoane mobile foloseste mai multe retele si prefera sa aiba acces la mai multe numere de pe un singur dispozitiv.

“Inca de la aparitie, telefoanele dual-SIM s-au bucurat de succes, in special in randul persoanelor care aveau mai multe numere de telefon, in diferite retele mobile. Piata din Romania a fost invadata mai intai de replici ale marcilor de top transformate in modele dual-SIM, iar ulterior brandurile mari au redus preturile si au inceput sa varieze gama de produse din aceasta categorie”, a declarat Emil Puscas-The Phone Geeks.

Principalele avantaje ale utilizarii unui telefon cu functia dual-SIM sunt mobilitatea si comoditatea, intrucat utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa transporte mai multe telefoane in buzunar .In plus, ei pot folosi serviciile a doua retele de telefonie mobila de pe acelasi dispozitii, ceea ce reprezinta un avantaj si din punct de vedere financiar.

Se estimeaza ca numarul utilizatorilor de smartphone-uri dual-SIM va creste odata cu cresterea numarului de modele noi aparute pe piata, iar aceasta evolutie este deja vizibila.