Incepand din 25 septembrie in 140 de tari din lume va fi lansat pe piata Samsung Galaxy Gear, ceasul inteligent ce se poate utiliza cu Galaxy Note 3 si alte smartphone-uri si tablete Galaxy. Pretul de referinta este 299 de dolari, informeaza Mediafax. Dispozitivul, vine cu 70 de aplicatii preinstalate, printre care Evernote si eBay, si poate facilita accesul rapid la diverse functii ale smartphone-ului cu care este interconectat.  Ceasul este disponibil in sase culori: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold si Lime Green.
Ecranul ceasului ajuta la previzualizarea celor mai recente mesaje primite, apeluri si e-mail-uri, precum si accepta sau respinge discret apelurile. Difuzorul incorporat permite realizarea apelurilor hands-free, fiind util pentru cei cu mainile aglomerate de cumparaturi. De asemenea se seteaza alarma si se poate verifica starea vremii, prin intermediul functiei S Voice. Functia Voice Memole permite utilizatorilor sa inregistreze conversatii si sa salveze acele inregistrari sub forma de text pe dispozitivele Galaxy.

Cu ajutorul functiei Memographer si al camerei de 1,9 megapixeli se pot realiza atat fotografii, cat si clipuri video.

Galaxy Gear are procesor de 800 MHz, ecran de 1,63 inch, camera foto de 1,9 MP, memorie RAM de 512 MB, spatiu de stocare de 4GB, 2 microfoane, 1 difuzor, Bluetooth v 4.0 + BLE si baterie standard Li-ion 315mAh.