Retailerul suedez de mobila IKEA a rechemat lampile SMILA pentru reparatii. Magazinul din Baneasa a vandut pana acum aproximativ 22.500 de bucati.

Clientii care au achizitionat o astfel de lampa de perete in Romania sunt rugati sa contacteze departamentul Relatii Clienti al magazinului IKEA din zona comerciala Baneasa, pe adresa de email info.bucuresti.ro@IKEA.com sau la numarul de telefon 0746 MYIKEA (0746.69.45.32), pentru a primi gratuit un set de reparatii. Setul contine: o eticheta de avertizare, instructiuni de siguranta si adezivi pentru fixarea cablului pe perete.

Magazinul IKEA  le recomanda tuturor clientilor care au acasa o lampa SMILA sa verifice imediat daca lampa si cablul sunt corect fixate pe perete. Verificarea este necesara pentru a se asigura ca atat lampa, dar mai ales cablul nu se afla la indemana copiilor, in dreptul patutului sau la locul de joaca, informeaza compania.

“Testele interne si analizele designerilor IKEA au demonstrat ca lampa nu prezinta riscuri daca nu este montata la indemana copiilor in patuturi sau spatii de joaca. Cablul nefixat al lampii poate prezenta un risc de strangulare daca este montat in zonele unde copiii il pot ajunge. De aceea, orice obiect care este dotat cu cabluri sau sfori, precum draperiile, storurile sau jaluzelele trebuie sa fie montat cu grija si bine fixat. Cablurile electrice sau cordoanele de prindere ale oricaror produse cu fire nu trebuie sa ramana dezlegate in preajma sau la indemana copiilor”, informeaza retailerul.