Anul acesta se va pune accentul pe lavoarele cu boluri mai sofisticate, realizate in plan inclinat, si pe materiale speciale, potrivit Kuma Romania, unul dintre principalii producatori locali de lavoare, blaturi si mobilier pentru bai si bucatarii.

 

„Anul 2014 aduce usoare schimbari in materie de amenajare a baii, tendintele fiind imprumutate pe plan local cu precadere din tarile scandinave. Astfel, daca pana acum lavoarele cu boluri rotunjite, in nuante de alb, wenge sau nisip se regaseau printre principalele trenduri, anul acesta se va pune accentul pe lavoarele cu boluri mai sofisticate, realizate in plan inclinat, si pe materiale speciale, cum este Kuma Pearl, unde irizatiile sidefului din scoici contrasteaza cu baza neutra de tonuri de negru si gri”, a declarat Camelia Olesen, director executiv al Kuma Romania.    

De asemenea, anul 2014 introduce accente decorative masculine in amenajarea baii, accesoriile, decoratiunile metalice si piesele de mobilier in linii drepte, cu un design simplu, minimalist, fiind de nelipsit. In ciuda faptului ca aceste piese pot oferi un aer usor sobru baii, contrabalansarea unui astfel de ambient cu elemente romantice, rustice sau chiar vintage poate crea un cadru cu adevarat deosebit.  Mai mult, pentru cei care dispun de un spatiu mai mare, anul 2014 aduce in prim plan si conceptul de baie de tip dormitor cu dulapurile clasice, draperii deschise, flori si obiecte argintii.    

Potrivit Kuma Romania, in timp ce pentru baile de apartament, de dimensiuni reduse, se recomanda folosirea unui concept standard de lavoar, incorporat in blatul mobilierului, pentru baile mai generoase posibilitatile sunt nelimitate, clientii putand opta pentru blaturi cu o lungime de peste 2 metri, cu un singur bol, sau cu doua boluri turnate in suprafata continua.