Magazinul IKEA din zona Comerciala Baneasa invita clientii care au achizitionat baldachine pentru pat sa le returneze in magazin, pentru a primi inapoi suma integrala platita pe produs.

Compania a primit sesizari cu privire la faptul ca exista posibilitatea ca, in timpul somnului, bebelusii sau copiii sa traga si sa isi infasoare in jurul gatului perdeaua baldachinului care acopera patul.

Produsele care au fost retrase de pe piata sunt: LEGENDARISK, setul de baldachine MINNEN, BARNSLIG BOLL, MINNEN Brodyr, HIMMEL, FABLER, TISSLA si KLAMMIG. Numai baldachinele pentru pat mentionate sunt incluse in aceasta actiune de retragere de produs.

“Testele interne de siguranta, preliminare punerii in vanzare, nu au aratat niciun risc, insa compania a consultat experti externi in identificarea pericolelor si evaluarea riscurilor, care au ajuns la concluzia ca exista, totusi, un potential de risc, daca bebelusii si copiii nu sunt supravegheati, asa cum se poate intampla in timpul somnului”, arata Ikea.

La noi, s-au vandut aproape 5.000 de bucati, la preturi care au variat intre 50 si 145 de lei, insa, pana acum, reprezentantii magazinului spun ca nu au primit nicio sesizare.