Brandul de imbracaminte si incaltaminte VANS a lansat primul magazin “concept-store” din Romania  la parterul centrului comercial AFI Palace Cotroceni. Vans este prezent in cei 60 mp cu haine, incaltaminte si accesorii.

Brandul este preferat de practicantii de skate, surf, snowboard si BMX, din toata lumea, atat in privinta incaltamintei, imbracamintei, accesoriilor sportive si a echipamentelor de protectie, cat si a pieselor vestimentare de zi cu zi.

Vans  a fost infiintat in 1966 in California, de catre fratii Paul Van Doren si James Van Doren, Gordon Lee si Serge D’Elia, sub numele Van Doren Rubber Company cu scopul de a manufactura si de a vinde incaltaminte sport catre consumatorii finali.
In 1970, brand-ul a devenit foarte popular in randul skaterilor din California, doi dintre acestia (Tony Alva si Stacy Peralta) aducandu-si contributia la realizarea design-ului pantofilor Era. Acest model de pantof a devenit preferatul tinerei generatii de skateri, din acea vreme. In 1976, cu ajutorul unor practicanti de BMX, a fost introdus modelul Slip-On care si-a castigat rapid popularitatea in sudul Californiei.
In anii ’80, compania a inceput sa produca incaltaminte dedicata practicantilor de wakeboarding, motocross, surfing, intrand intr-o competitie directa cu marile companii producatoare de echipamente sportive.

In 2001, revista Forbes a numit VANS drept “America’s Best Small Companies”, recunoscand valoarea acestui brand.

In 2004, compania a introdus serviciul de personalizare a celor mai cunoscute modele de incaltaminte: Era, Slip-On, Old Skool, Authentic Lo-Pro si 16 Vulcanized.