Grupul VELUX a lansat o gama completa de ferestre de mansarda. Fata de ferestrele din generatia anterioara, suprafata vitrata este cu pana la 10% mai mare, permitand accesul suplimentar al luminii naturale si al soarelui in interior. Pentru a creste gradul de izolare termica, noile produse sunt dotate cu un nou sistem izolator. In Romania, noua generatie de ferestre de mansarda VELUX este disponibila incepand cu luna aprilie si include sapte modele diferite de ferestre care sunt cuprinse in trei categorii de produse – standard, standard plus si premium.

Gama standard de produse include varianta imbunatatita a celui mai popular model de fereastra VELUX folosit in Romania. Acest model este disponibil in doua variante: cu operare de sus si cu operare de jos. In ambele cazuri, ferestrele sunt prevazute cu un sistem de ventilare eficient, creat pentru situatiile in care ferestrele de mansarda sunt inchise. Ferestrele standard au filtru de aer incorporat pentru a nu permite patrunderea insectelor si a prafului in locuinta. Noul model standard cu operare de sus poate fi accesorizat cu sistemul VELUX INTEGRA®, care permite transformarea ferestrei intr-una electrica.
Categoria de ferestre de mansarda standard plus este, de asemenea, disponibila in doua variante: cu operare de sus si, o alta noutate, cu operare de jos, aceasta din urma fiind potrivita mansardelor cu parapet inalt. Datorita noii garnituri suplimentare de etansare din jurul cercevelei si sistemului izolator ThermoTechnology™, categoria standard plus ofera un grad de izolare si mai ridicat. Aceste ferestre sunt dotate cu geam interior laminat, ceea ce inseamna un grad mai mare de siguranta si reducerea zgomotelor din exterior.
In plus, categoria standard plus include un tip de fereastra cu miez de lemn si suprafata alba, impermeabila, din poliuretan, care nu necesita intretinere, fereastra fiind ideala pentru spatii umede, precum bucatariile si baile.
Premium include atat modelul de fereastra cu dubla deschidere – de sus si de jos –, cat si modelul INTEGRA® de fereastra, actionata prin intermediul unei tablete de control cu ecran tactil. Noua tableta de control VELUX INTEGRA® controleaza modul de patrundere a luminii naturale si a aerului proaspat prin simpla atingere, iar senzorul de ploaie incorporat va inchide automat fereastra la primul strop de ploaie.