Afacerile grupului Geberit, ce activeaza in piata tehnologiilor sanitare, au ajuns anul trecut la 6 milioane de euro in Romania. Potentialul pentru produsele companiei elvetiene este unul insa mult mai interesant daca se ia in considerare interesul dezvoltatorilor pentru certificarea ecologica a proiectelor noi si vechi ce implica si un consum redus de apa menajera, precum si piata lucrarilor de renovare care a sustinut si sustine piata constructiilor.
“Sunt optimist cu privire la potentialul pietei din acest an. Atat piata lucrarilor de renovare, cat si piata rezidentiala este in crestere. In plus, interesul dezvoltatorilor pentru costuri mai mici de intretinere si pentru certificarea ecologica a proiectelor comerciale si de birouri este din ce in ce mai puternic”, a declarat Catalin Mitroi, director general Geberit Romania, pentru Retailers.ro.
Afacerile locale Geberit au continuat sa se dezvolte an de an din 2009 si pana in prezent, cresterea fiind de pana la 10% pe an. Potrivit lui Catalin Mitroi, acest trend se va mentine si in 2014.
Anul trecut 60% din afacerile Geberit din Romania au venit din partea proiectelor de renovare si 40% din partea proiectelor noi. Mai mult, 60% din vanzari au fost rezultatul achizitiilor de catre clientul final si piata rezidentiala, iar 40 de procente au reprezentat achizitiile efectuate pentru proiectele comerciale si spatiile de birouri.
Brandul Geberit este cunoscut pentru rezervorul incastrat, un produs lansat acum 50 de ani si vandut in 60 de milioane de exemplare pe plan global.
„In Europa de Vest, rezervorul incastrat este parte din cotidian. Designerii nici nu concep sa amenajeze bai cu rezervoare aparente. In Romania este o tendinta tot mai evidenta, mai cu seama in spatiul public. Apetitul consumatorilor romani pentru rezervoarele incastrate s-a dezvoltat in ultimii ani si este in crestere, chiar daca deocamdata suntem departe de Polonia sau Rusia, unde rezervoarele la semi-inaltime din plastic aproape ca nu exista pe piata ”, a explicat Catalin Mitroi.
Geberit Romania include ca linii de produse sistemele sanitare (sisteme de instalare si rezervoare incastrate, rezervoare aparente si mecanisme, baterii si actionari pentru pisoare destinate spatiilor publice si semi-publice, rigole de scurgere pentru dusuri si sifoane pentru diferite aplicatii, toalete cu functii de bideu) si sisteme de tevi (sisteme de evacuare si drenaj pentru ape pluviale si menajere, ssteme de alimentare cu apa).