Lantul de supermarketuri PROFI a inaugurat la Sighisoara primul magazin modular din sud estul Europei, format care permite  ridicarea de magazine  in locuri pana acum inaccesibile retailului modern. Magazinul are o suprafata totala de 327mp, cu o sala de vanzari de  200 mp.      

“Noutatea este ca aceasta tehnologie ne permite nu doar sa construim  magazine aproape oriunde, ci si sa le marim sau sa le micsoram in functie de nevoi intr-un timp foarte scurt”,  declarat Pawel Musial, directorul general al PROFI Rom Food.

Datorita acestei calitati, de exemplu, un magazin amplasat intr-o zona unde numarul clientilor ajunge sa se dovedeasca insuficient pentru operare profitabila la marimea actuala, nu va mai trebui inchis, ci doar redimensionat in concordanta cu puterea de cumparare a zonei.

“Un magazin modular se construieste de la zero in doua pana la patru saptamani, ceea ce il face atractiv si din perspectiva chiriilor ridicate care trebuie platite oricum chiar din momentul preluarii terenurilor,” a adaugat Gaetan Pacton, directorul de dezvoltare al magazinelor PROFI.