KauflandReteaua de hipermarketuri Kaufland Romania va deschide in luna august doua magazine noi, unul in Arad pe Calea Aurel Vlaicu nr. 139-151 si unul in Capitala, in cartierul Bucurestii Noi nr 93, unde nemtii  au cumparat terenul fostei fabrici de confectii Beta Impex.

Deschiderea magazinului din Arad de 16.500 este programata pe 1 august, iar cea a unitatii din Bucuresti in jurul zilei de 7 august.

Astfel, in Bucuresti reteaua ajunge la sapte unitati, in timp ce la Arad ajunge la doua unitati. Suprafata magazinului nou Kaufland din Arad este dubla fata de cea a celui lansat in 2007.   In total reteaua va avea 94 de unitati.

De la inceputul anului, Kaufland a mai deschis trei hipermarketuri noi, la Targu Mures, Oradea si Targoviste, iar compania urmeaza sa deschida in acest an magazine si in Slatina si Vatra Dornei si in Capitala (Valea Oltului, Aparatorii Patriei si Tudor Vladimirescu, grabindu-se astfel spre cifra de 100 de unitati.

Kaufland a deschis in 2013 opt hipermarketuri in Pascani, Radauti, Falticeni, Galati, Ploiesti, Petrosani, Bucuresti Militari si Bucuresti Pantelimon. Potrivit Mediafax investitiile in extinderea retelei de magazine s-au situat intre 48 si 72 milioane euro, avand in vedere ca suma medie alocata pentru un hipermarket este de 6 si 9 milioane euro, in functie de oras, valoarea terenului sau suprafata magazinului.