Blatul de bucatarie a devenit piesa centrala in amenajarea bucatariei, capatand in ultima perioada o importanta tot mai mare, potrivit Kuma Romania, unul dintre principalii producatori de blaturi si lavoare. De aceea selectia sa a devenit un element central in procesul de amenajare. 

Blaturi de bucatarie„Blaturile din materiale compozite, turnate in suprafata continua cu chiuveta de bucatarie fac diferenta fata de blaturile unde se incastreaza chiuvete din diferite materiale. Acestea ofera un design exclusivist, linii continue si, nu in ultimul rand, o intretinere simpla, facila si rezistenta in timp”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv al Kuma Romania.

Potrivit companiei materialele alese tot mai des pentru un blat premium de bucatarie, sunt quartz-urile naturale mixate cu sticla si cele din scoici sidefate. Cand vine vorba de culorile alese de romani, acestia mizeaza pe nuante de beige, wenge si alb.

„In acest moment, ne confruntam in Romania cu produse contrafacute, care nu sunt realizate din materiale naturale. Pentru a se asigura ca blatul cumparat este realizat conform, acestia trebuie sa ceara certificatul de conformitate al produsului si atestatul de calitate”, a declarat Camelia Olesen.