Raiffeisen Evolution, dezvoltatorul centrului comercial Promenada, a primit mai multe oferte pentru preluarea centrului comercial din partea mai multor investitori existenti pe piata, dar si nou veniti, si are o lista scurta cu cele mai bune cinci oferte, potrivit surselor Mediafax.

Promenada Mall

Printe ofertanti s-ar numara GTC, care detine complexul de birouri City Gate din Bucuresti si centrele comerciale Galleria din Arad, Piatra Neamt si Buzau, dar si omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. Pana acum fondul de investitii NEPI a fost singurul care si-a facut publica intentia.

“Intr-adevar suntem in proces de due-dilligence pentru achizitia Promenada. Suntem unii dintre investitorii interesati de acest proiect, dar NEPI are suficiente resurse financiare pentru a cumpara Promenada. Speram sa finalizam cat mai repede preluarea, dar nu depinde doar de noi, ci si de vanzator” a declarat pentru MEDIAFAX Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe piata locala.

Raiffeisen Evolution a deschis la jumatatea lunii octombrie a anului trecut centrul comercial Promenada Mall, ultima faza a proiectului Floreasca City, investitie de 300 de milioane de euro, care cuprinde si doua cladiri de birouri, inclusiv turnul Sky Tower. Cladirile de birouri au fost vandute grupului Raiffeisen.

Centrul comercial este amplasat la intersectia dintre Calea Floreasca, Soseaua Pipera si Barbu Vacarescu, o zona dominata in special de cladiri de birouri, construite mai ales in ultimii cinci ani. Promenda Mall are o suprafata inchiriabila de 35.000 de metri patrati, ocupata in proportie de 95% la data deschiderii, structurata in 140 de magazine si 1.300 de locuri de parcare subterane.