NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din Europa Centrală și de Est, își continuă strategia de extindere în România cu un proiect unic de retail la Târgu Mureș. Investitorul pregătește, pentru anul 2018, dezvoltarea unui nou centru comercial, cu o suprafață închiriabilă de peste 50.000 mp. Mall-ul din Târgu Mureș va fi lansat la finalul anului 2018 și va deveni principala atracție pentru regiune, aducând un mix unic de magazine, cu branduri în premieră și spații moderne de divertisment și petrecere a timpului liber.


În urma unei investiții de aproximativ 50 milioane de euro, noul centru comercial va întruni cele mai ridicate standarde și va aduce locuitorilor din Târgu Mureș un mix complet de shopping și opțiuni de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de vârstă și interese, precum și peste 1.500 de locuri de parcare. Noul centru comercial va găzdui branduri noi, locale și internaționale, un hypermarket, un cinematograf ultra-modern, dotat cu cea mai avansată tehnologie, precum și spații generoase pentru recreere în zona de restaurante și cafenele.

„La Târgu Mureș am remarcat că există nevoia unei destinații premium de retail, care să fie aliniată la profilul publicului din regiune. Prin această investiție, ne propunem să oferim vizitatorilor un centru comercial complet, un spațiu ultra-modern de cumpărături și divertisment, cu branduri internaționale aduse în premieră și opțiuni unice de petrecere a timpului liber”, spune Iuliu Bartha, Asset Manager în cadrul NEPI Rockcastle.

Datorită poziționării avantajoase, în apropierea culmilor deluroase, dezvoltatorul ia în considerare și amenajarea unui amfiteatru în aer liber pentru a oferi vizitatorilor spații de divertisment unice în regiune, cu o panoramă unică asupra împrejurimilor. Acest element va face din centrul nou creat o destinație unică în România.
Mai mult, conform standardelor NEPI Rockcastle, construcția va fi certificată ecologic, prin metodologia BREEAM, și va beneficia de un sistem de building management performant, ce va asigura un consum redus de energie. Terenul pe care va fi amplasat noul proiect de retail din Târgu Mureș se întinde pe o suprafață de 12 hectare.

Lucrările pentru construcția mall-ului din Târgu Mureș vor demara în prima parte a anului 2018, iar deschiderea centrului comercial este preconizată pentru al patrulea trimestru din an. Proiectul va fi amplasat la intersecția dintre Bulevardul 1 Decembrie 1918 și Calea Sighișoarei.